Το πρώτο λόγο έχει το ιδιαίτερα νόστιμο μαλακό τυρί το κατίκι ( ή τσαλαφουτι ), δυσεύρετο στις αγορές απαραίτητο στις συνταγές των κορυφαίων σεφ.
Βότανα: Τσάι από το Βελούχι, τίλιο, ρίγανη, λεβάντα και βέβαια το εξαιρετικής ποιότητας μέλι από έλατο, γύρη και βασιλικό πολτό.
Απολαύστε τα παραδοσιακά ποτά ‘μούρα και κράνα’ καθώς και το ντόπιο τσίπουρο με συνοδεία χωριάτικου λουκάνικου με πράσο. Στα δάση της Ευρυτανίας βγαίνουν πολλά άγρια μούρα και βατόμουρα.
Το προσιούτο Προυσού, το μοναδικό στην Ελλάδα, παρασκευάζεται από το αλλαντοποιείο Στρεμένου, και είναι από τα νοστιμότερα και πιο εκλεκτά αλλαντικά.
Θα δοκιμάσετε επίσης πέστροφα μαγειρεμένη ποικιλοτρόπως και βέβαια εκλεκτούς μεζέδες από τα αμνοερίφια της περιοχής (κοντοσούβλι, κοκορέτσι, σπληνάντερο κ.α.).
Διαλέξτε τον προορισμό σας από τον χάρτη, την αναζήτηση ή αλφαβητικά
Αγαθονήσι
Αγκίστρι
Αίγινα
Αλόννησος
Αμοργός
Ανάφη
Άνδρος
Αντίπαρος
Αστυπάλαια
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Ν. Αργολίδος
Ν. Αρκαδίας
Ν. Άρτας
Ν. Αττικής
Ν. Αχαΐας
Κάλυμνος
Κάρπαθος
Κάσος
Καστελόριζο
Κέα (Τζια)
Κέρκυρα
Κεφαλονιά
Κίμωλος
Κουφονήσια (Άνω & Κάτω)
Κύθηρα - Αντικύθηρα
Κύθνος
Κως
Ν. Καβάλας
Ν. Καρδίτσας
Ν. Καστοριάς
Ν. Κιλκίς
Ν. Κοζάνης
Ν. Κορινθίας
Ν. Σερρών
Σαμοθράκη
Σάμος
Σαντορίνη (Θήρα)
Σέριφος
Σίκινος
Σίφνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Σκύρος
Σπέτσες
Σύμη
Σύρος
Σχοινούσα
Φαράγγια, χιονισμένες βουνοπλαγιές, κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, πανηγύρια...επιλέξτε ενδιαφέροντα και δείτε που μπορείτε να τα απολαύσετε. Οι συνδυασμοί δεν τελειώνουν!