Στην περιοχή της Μαγνησίας έχουν γραφτεί μερικές από τις πιο σπουδαίες σελίδες της Ελληνικής Μυθολογίας. Κένταυροι, Νύμφες, ήρωες, βασιλιάδες και βασίλισσες είχαν εδώ το λίκνο τους.
Η Μαγνησία πήρε το όνομά της από τον αρχαίο Βασιλιά Μάγνη, γιου του Αιόλου. Ο Μάγνης εγκαταστάθηκε στο Πήλιο και από εκεί άρχισε την εξάπλωση του βασιλείου στη γύρω περιοχή.
Πήλιο, βουνό των κενταύρων: Στο όρος Πήλιο βρίσκονταν οι κατοικίες των Κενταύρων, μυθολογικών ανθρωπόμορφων όντων που προήλθαν από την ένωση του Ιξίωνα και της Νεφέλης. Οι Κένταυροι ήταν γνωστοί για τις πολεμικές τους αρετές, αλλά κάποιοι από αυτούς και για την σοφία τους. Ήταν γιατροί και δάσκαλοι και βοήθησαν πολλούς γνωστούς θεούς και ήρωες. Ο γνωστότερος Κένταυρος ήταν ο Χείρων, ο οποίος υπήρξε δάσκαλος του Ασκληπιού, πατέρα της Ιατρικής, και του ήρωα Αχιλλέα.
Ο Χείρων, μεσολάβησε για να γίνει ο γάμος του Βασιλιά της Ιωλκού, Πηλέα, με τη νύμφη Θέτιδα. Στη διάρκεια του γάμου και με το μήλο της Έριδος, έγινε η αρχή σε μια σειρά από γεγονότα που οδήγησαν στον Τρωικό Πόλεμο, στον οποίο πρωτοστάτησε αργότερα, ο Αχιλλέας.
Αργοναυτική Εκστρατεία: Από τη Μαγνησία ήταν που ξεκίνησε η Αργώ για την περίφημη Αργοναυτική Εκστρατεία με στόχο το Χρυσόμαλλο Δέρας που βρισκόταν στην Κολχίδα.
Στην περιοχή της Μαγνησίας και συγκεκριμένα στην Αρχαία Φθιώτιδα (σημερινή περιοχή Αλμυρού), ζούσαν ο βασιλιάς Αθάμας και η βασίλισσα Νεφέλη, γονείς του Φρίξου και της Έλλης. Όταν ο Αθάμας εγκατέλειψε τη Νεφέλη, παντρεύτηκε με την Ινώ, η οποία μισούσε τα παιδιά του συζύγου της. Η μητέρα τους, για να τα προστατεύσει, ζήτησε τη βοήθεια του θεού Ερμή, ο οποίος έστειλε ένα ιπτάμενο χρυσόμαλλο κριάρι για να τα μεταφέρει στην Ανατολή. Στον Ελλήσποντο, όμως, η Έλλη έπεσε από το κριάρι και πνίγηκε, οπότε το σημείο στο οποίο έπεσε η Έλλη ονομάστηκε Ελλήσποντος. Ο αδερφός της, ο Φρίξος, έφτασε στην Κολχίδα. Εκεί θυσίασε το κριάρι και έδωσε το χρυσόμαλλο δέρας στον βασιλιά της περιοχής, Αιήτη.
Κοντά στο βασίλειο του Αθάμαντα βρισκόταν το βασίλειο του Αίαντα, ο οποίος πεθαίνοντας άφησε τη διοίκηση στον αδερφό του Πελία, αφού ο γιος του Ιάσων ήταν ανήλικος.
Όταν ο Ιάσων μεγάλωσε, αξίωσε το βασίλειο από τον θείο του, ο οποίος, όμως, του απάντησε ότι θα του το έδινε αν του έφερνε το χρυσόμαλλο δέρας από την Κολχίδα.
Ο Ιάσων ζήτησε από τον Άργο να κατασκευάσει ένα πλοίο για να ταξιδέψει στην Κολχίδα κι εκείνος κατασκεύασε την πεντηκόντορο Αργώ. Ήταν φτιαγμένο από δέντρα του Πηλίου και με τις οδηγίες της θεάς Αθηνάς, η οποία τοποθέτησε στην πλώρη ένα κλαδί από την ιερή ομιλούσα βελανιδιά του ιερού της Δωδώνης.
Στην Αργοναυτική Εκστρατεία συμμετείχαν οι 50 μεγαλύτεροι ήρωες της Ελλάδας. Ο Ηρακλής, οι Διόσκουροι (Κάστωρ και Πολυδεύκης), ο Λαέρτης, ο Τελαμών αλλά και η Αταλάντη, η μόνη γυναίκα στο πλήρωμα.
Διαλέξτε τον προορισμό σας από τον χάρτη, την αναζήτηση ή αλφαβητικά
Αγαθονήσι
Αγκίστρι
Αίγινα
Αλόννησος
Αμοργός
Ανάφη
Άνδρος
Αντίπαρος
Αστυπάλαια
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Ν. Αργολίδος
Ν. Αρκαδίας
Ν. Άρτας
Ν. Αττικής
Ν. Αχαΐας
Κάλυμνος
Κάρπαθος
Κάσος
Καστελόριζο
Κέα (Τζια)
Κέρκυρα
Κεφαλονιά
Κίμωλος
Κουφονήσια (Άνω & Κάτω)
Κύθηρα - Αντικύθηρα
Κύθνος
Κως
Ν. Καβάλας
Ν. Καρδίτσας
Ν. Καστοριάς
Ν. Κιλκίς
Ν. Κοζάνης
Ν. Κορινθίας
Ν. Σερρών
Σαμοθράκη
Σάμος
Σαντορίνη (Θήρα)
Σέριφος
Σίκινος
Σίφνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Σκύρος
Σπέτσες
Σύμη
Σύρος
Σχοινούσα
Φαράγγια, χιονισμένες βουνοπλαγιές, κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, πανηγύρια...επιλέξτε ενδιαφέροντα και δείτε που μπορείτε να τα απολαύσετε. Οι συνδυασμοί δεν τελειώνουν!