Η κουζίνα του νησιού είναι όπως οι επιρροές του, λίγο Πελοποννησιακή, λίγο Κρητική, λίγο του Αιγαίου και λίγο του Ιονίου. Οι συνδυασμοί και οι παραλλαγές που προκύπτουν είναι πολύ όμορφες.
Παξιμάδια Κυθήρων: Παραλλαγή με σταρένιο αλεύρι και λάδι. Θα λατρέψετε τους συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε, αλλά θα τα λατρέψετε και σκέτα!
Μέλι : Θυμαρίσιο μέλι, που παράγεται στον τόπο όπου εφευρέθηκε η μελισσοκομία. Θρεπτικό και γευστικότατο.
Λάδι: Το σημαντικό προϊόν του νησιού, με κύρια ποικιλία την Κορωνέικη. Πάνω σε φρεσκοψημένο ψωμάκι, με λίγη ρίγανη!
Ψάρια: Οι ντόπιοι είναι περήφανοι για τα ψάρια τους. Μην παραλείψετε να πάρετε οδηγίες από αυτούς για τις διάσπαρτες ταβέρνες του νησιού. Είναι μέρος της γνωριμίας με τον τόπο.
Λικέρ Φατουράδα: Και σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας φτιάχνονται τα πατροπαράδοτα ηδύποτα! Η φατουράδα έχει σαν κύριο συστατικό την κανέλλα, αλλά παράγονται και άλλες παραλλαγές, όπως το λικέρ φράουλα.
Σεμπρεβίβα: Ένα υπέροχο κίτρινο αγριολούλουδο που φυτρώνει στο νησί, και πήρε το όνομά του από το γεγονός ότι δεν μαραίνεται ποτέ - "ζει για πάντα"! Αν προσέξετε καλύτερα, θα δείτε πως φυτρώνει σαν να είναι ήδη αποξηραμένο.
Διαλέξτε τον προορισμό σας από τον χάρτη, την αναζήτηση ή αλφαβητικά
Αγαθονήσι
Αγκίστρι
Αίγινα
Αλόννησος
Αμοργός
Ανάφη
Άνδρος
Αντίπαρος
Αστυπάλαια
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Ν. Αργολίδος
Ν. Αρκαδίας
Ν. Άρτας
Ν. Αττικής
Ν. Αχαΐας
Κάλυμνος
Κάρπαθος
Κάσος
Καστελόριζο
Κέα (Τζια)
Κέρκυρα
Κεφαλονιά
Κίμωλος
Κουφονήσια (Άνω & Κάτω)
Κύθηρα - Αντικύθηρα
Κύθνος
Κως
Ν. Καβάλας
Ν. Καρδίτσας
Ν. Καστοριάς
Ν. Κιλκίς
Ν. Κοζάνης
Ν. Κορινθίας
Ν. Σερρών
Σαμοθράκη
Σάμος
Σαντορίνη (Θήρα)
Σέριφος
Σίκινος
Σίφνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Σκύρος
Σπέτσες
Σύμη
Σύρος
Σχοινούσα
Φαράγγια, χιονισμένες βουνοπλαγιές, κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, πανηγύρια...επιλέξτε ενδιαφέροντα και δείτε που μπορείτε να τα απολαύσετε. Οι συνδυασμοί δεν τελειώνουν!