Η Κεφαλλονίτικη γαστρονομία αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα χαρακτηριστικής μεσογειακής διατροφής με πρωταγωνιστές τα αμύγδαλα και τα αμπέλια. Οι ήπιοι βροχεροί χειμώνες και τα ζεστά καλοκαίρια συνιστούν τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες για αυτές τις παραγωγές, προϊόντα των οποίων είναι γνωστά σε όλο το κόσμο. Το κρασί ρομπόλα, με το φρουτώδες του άρωμα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού που στην αρχαιότητα, ο θεός Διόνυσος, κατείχε ξεχωριστή θέση στο δωδεκάθεο των κατοίκων. Τα γευστικά αμύγδαλα αποτελούν τη βάση για κάθε λογής νοστιμιές: αμυγδαλόπιτες, λικέρ πικραμύγδαλου και φυσικά τις περίφημες μάντολες. Λαχταριστά καραμελωμένα αμύγδαλα που χάρη στη κόκκινη χρωματική ουσία που προστίθενται, μοιάζουν με παιδικά ζαχαρωτά. Εκτός από τα παραπάνω, η Κεφαλονιά φημίζεται και για το εξαιρετικής ποιότητας λάδι της, το μέλι και το πεντανόστιμο λευκό τυρί που φτιάχνουν παραδοσιακά οι τυροκόμοι του νησιού. Τέλος, μη φύγετε από το νησί εάν δεν έχετε δοκιμάσει και ένα από τα πολλά είδη πίτας που φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Κεφαλονιάς, θα σας καταπλήξουν με την πρωτοτυπία και την νοστιμιά της γέμισης.
Διαλέξτε τον προορισμό σας από τον χάρτη, την αναζήτηση ή αλφαβητικά
Αγαθονήσι
Αγκίστρι
Αίγινα
Αλόννησος
Αμοργός
Ανάφη
Άνδρος
Αντίπαρος
Αστυπάλαια
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Ν. Αργολίδος
Ν. Αρκαδίας
Ν. Άρτας
Ν. Αττικής
Ν. Αχαΐας
Κάλυμνος
Κάρπαθος
Κάσος
Καστελόριζο
Κέα (Τζια)
Κέρκυρα
Κεφαλονιά
Κίμωλος
Κουφονήσια (Άνω & Κάτω)
Κύθηρα - Αντικύθηρα
Κύθνος
Κως
Ν. Καβάλας
Ν. Καρδίτσας
Ν. Καστοριάς
Ν. Κιλκίς
Ν. Κοζάνης
Ν. Κορινθίας
Ν. Σερρών
Σαμοθράκη
Σάμος
Σαντορίνη (Θήρα)
Σέριφος
Σίκινος
Σίφνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Σκύρος
Σπέτσες
Σύμη
Σύρος
Σχοινούσα
Φαράγγια, χιονισμένες βουνοπλαγιές, κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, πανηγύρια...επιλέξτε ενδιαφέροντα και δείτε που μπορείτε να τα απολαύσετε. Οι συνδυασμοί δεν τελειώνουν!