Τουρσί σκόρδο: Αυτή η πρωτότυπη λιχουδιά προέκυψε από τις μεγάλες ποσότητες που παράγονται στην περιοχή. Και δεν είναι τόσο βαριά όσο τη φαντάζεστε.
Γκιούλμπασι: Μεγάλα κομμάτια από αρνάκι, μοσχαράκι και χοιρινό, τυλιγμένα στη λαδόκολλα μαζί με σκόρδο και κεφαλογραβιέρα που σιγοψήνονται για ώρες, ιδανικά σε ξυλόφουρνο. Αν το πετύχετε μην παραβλέψετε να το δοκιμάσετε.
Τσίπουρο: Όπως σε όλη την Ελληνική επαρχία, κι εδώ παράγεται εξαιρετικό τσίπουρο. Θα έχεις τύχη αν ανακαλύψεις σπιτικές παραγωγές, αλλά και οι ετικέτες είναι πολύ καλές επίσης.
Κρασί Μοσχοφίλερο: Η ποικιλία αυτή είναι γνωστή για τη λεπτή γεύση της και το φρουτώδες άρωμα της, και στην Αρκαδία μπορείς να βρεις μία από τις καλύτερες εκδοχές της με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.
Παστό: Κάθε χειμώνα στα χωριά της Αρκαδίας παράγονται ποσότητες από χοιρινό παστό κρέας. Με κανέλα και γαρύφαλλο, αρωματισμένο με πορτοκάλι, κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της δοσολογία. Το απολαμβάνετε ως μεζέ, ή ως γεύμα σε χωριάτικη ομελέτα.
Μέλι Βανίλια: Έτσι λέγεται το προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης ελατίσιο μέλι που παράγεται μόνο εδώ, με την πλούσια γεύση και τις λευκές αποχρώσεις. Όσοι το δοκιμάζουν, γίνονται λάτρεις.
Γλυκά κουταλιού: Κάθε χρόνο στα περισσότερα σπίτια φτιάχνονται γλυκά του κουταλιού από τα προϊόντα που ευδοκιμούν κάθε εποχή. Τα καλύτερα από αυτά είναι: κυδώνι-βύσσινο-καρύδι (σε γλυκό κουταλιού και λικέρ), τριαντάφυλλο-κάστανο-ελιά (σε γλυκό του κουταλιού), και το σπανιότερο αλλά φανταστικό λικέρ άγριο μύρτιλο που το βρίσκεις στα Άνω Δολιανά και οι ντόπιοι το λένε ζαμπούκα ή μπιστι.
Λικέρ Τίποτα: Περίπου έναν αιώνα πριν υπήρχε ένας μοναχός που κάθε φορά που βρισκόταν στην Τρίπολη επισκεπτόταν ένα φίλο του ποτοποιό. Κάθε φορά που ο ποτοποιός ρωτούσε το γέροντα τι να του προσφέρει, αυτός απαντούσε: «Τίποτα». Έτσι ο ποτοποιός δημιούργησε ένα λικέρ με λουλουδένιο άρωμα για να προσφέρει στον ακατάδεκτο γέροντα και το ονόμασε «Τίποτα»!
Χειροποίητα ζυμαρικά: Χυλοπίτες, τραχανάς και λαζάνια με φρέσκα χωριάτικα αυγά. Σε πολλά χωριά υπάρχουν εργαστήρια που παράγουν αυτά τα προϊόντα. Οι νοικοκυρές πηγαίνουν εκεί τα υλικά τους για να έχουν προμήθεια για όλη τη χρονιά, αλλά διατίθενται και προς πώληση.
Τυροκομικά προϊόντα: Στα τυροκομεία που λειτουργούν στον κάμπο της Τρίπολης, θα βρείτε τη φανταστική γραβιέρα Τρίπολης και φυσικά τη φέτα της. Μην το χάσετε!
Κρέας: Η Αρκαδία είναι γνωστή για την παραγωγή των κρεατικών της. Θα γευτείτε καλοθρεμμένα και καλοσιτεμένα κρεατικά σε όλες τις ταβέρνες. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε βραστή γκιόσα ή γριά γίδα. Ακόμα, μπορεί να πετύχετε και κυνήγι, αγριογούρουνο ή λαγό.
Σπαράγγια: Μία από τις τοπικές λιχουδιές είναι τα άγρια σπαράγγια που μαζεύονται όλο το χειμώνα. Τρώγονται ωμά, μαραμένα στο τηγάνι με λεμονάκι, ή ομελέτα με χωριάτικα αυγά!
Άγρια χόρτα: Μην παραλείψετε αυτό το κλασικό για την περιοχή πιάτο. Μπορεί να σας φανούν πικρά αλλά είναι η γεύση της φύσης στο πιάτο σας!
Διαλέξτε τον προορισμό σας από τον χάρτη, την αναζήτηση ή αλφαβητικά
Αγαθονήσι
Αγκίστρι
Αίγινα
Αλόννησος
Αμοργός
Ανάφη
Άνδρος
Αντίπαρος
Αστυπάλαια
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Ν. Αργολίδος
Ν. Αρκαδίας
Ν. Άρτας
Ν. Αττικής
Ν. Αχαΐας
Κάλυμνος
Κάρπαθος
Κάσος
Καστελόριζο
Κέα (Τζια)
Κέρκυρα
Κεφαλονιά
Κίμωλος
Κουφονήσια (Άνω & Κάτω)
Κύθηρα - Αντικύθηρα
Κύθνος
Κως
Ν. Καβάλας
Ν. Καρδίτσας
Ν. Καστοριάς
Ν. Κιλκίς
Ν. Κοζάνης
Ν. Κορινθίας
Ν. Σερρών
Σαμοθράκη
Σάμος
Σαντορίνη (Θήρα)
Σέριφος
Σίκινος
Σίφνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Σκύρος
Σπέτσες
Σύμη
Σύρος
Σχοινούσα
Φαράγγια, χιονισμένες βουνοπλαγιές, κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, πανηγύρια...επιλέξτε ενδιαφέροντα και δείτε που μπορείτε να τα απολαύσετε. Οι συνδυασμοί δεν τελειώνουν!