Ονομασία ποταμών: Στο νομό Τρικάλων συναντάμε τον Πηνειό, γιο του Ωκεανού και της Τηθύος, έναν ποτάμιο θεό ο οποίος, μετά την εγκατάστασή του στη Θεσσαλία, έδωσε το όνομα του στον ομώνυμο ποταμό. Ο παραπόταμος του Πηνειού Ληθαίος, που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων, πήρε το όνομά του από τον γιο της Λήθης. Στις όχθες του γεννήθηκαν η νύμφη Τρίκκη, θεότητα της ιατρικής, στην οποία οφείλει το όνομά της η πόλη, καθώς και ο Ασκληπιός, ο πρώτος γιατρός και βασιλιάς της Τρίκκης.
Ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα: Στη μυθολογική αναφορά στον κατακλυσμό, ο μυθικός βασιλιάς Δευκαλίωνας μαζί με τη γυναίκα του Πύρρα, όταν υποχώρησαν τα νερά, προσάραξαν με την κιβωτό τους στην κορυφή του όρους Παρνασσός της Θεσσαλίας. Από εκεί, μετά από προσταγή του Δία έριξαν πέτρες πίσω τους, από τις οποίες γεννήθηκαν γυναίκες και άντρες. Όπως υποστηρίζουν πολλοί, οι πέτρες αυτές αποτελούν αναφορά στους βράχους των Μετεώρων.
Διαλέξτε τον προορισμό σας από τον χάρτη, την αναζήτηση ή αλφαβητικά
Αγαθονήσι
Αγκίστρι
Αίγινα
Αλόννησος
Αμοργός
Ανάφη
Άνδρος
Αντίπαρος
Αστυπάλαια
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Ν. Αργολίδος
Ν. Αρκαδίας
Ν. Άρτας
Ν. Αττικής
Ν. Αχαΐας
Κάλυμνος
Κάρπαθος
Κάσος
Καστελόριζο
Κέα (Τζια)
Κέρκυρα
Κεφαλονιά
Κίμωλος
Κουφονήσια (Άνω & Κάτω)
Κύθηρα - Αντικύθηρα
Κύθνος
Κως
Ν. Καβάλας
Ν. Καρδίτσας
Ν. Καστοριάς
Ν. Κιλκίς
Ν. Κοζάνης
Ν. Κορινθίας
Ν. Σερρών
Σαμοθράκη
Σάμος
Σαντορίνη (Θήρα)
Σέριφος
Σίκινος
Σίφνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Σκύρος
Σπέτσες
Σύμη
Σύρος
Σχοινούσα
Φαράγγια, χιονισμένες βουνοπλαγιές, κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, πανηγύρια...επιλέξτε ενδιαφέροντα και δείτε που μπορείτε να τα απολαύσετε. Οι συνδυασμοί δεν τελειώνουν!