Το νησί της Ρόδου έχει μεγάλη παράδοση στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, όπως και τα περισσότερα νησιά της Ελλάδας. Έτσι, κάποια από τα φαγητά και γλυκά που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι:
- Μελεκούνια: Παραδοσιακά γλυκά που προσφέρονται σε γάμους και βαφτίσια.
- Άσπρα Αμυγδαλωτά: Άλλο ένα γλυκό του γάμου με αμύγδαλα και ζάχαρη.
- Κατημέρια: Μικρά κουλούρια με μέλι.
- Κολοκυθάκια με αυγά.
- Χταποδοκεφτέδες
- Πιταρούδια με ρεβίθια.
- Μίλλα και Τσιρίγγια: Χοιρινό λίπος με κρέας.
- Όρνιθα με λουκούμι: Γεμιστό κοτόπουλο που συνοδεύεται με χυλοπίτες.