Ο νομός Έβρου φημίζεται για τις ιδιαίτερες γαστρονομικές του προτάσεις.
Τραχανάς: Ξινός ή καυτερός, ο θρακιώτικος τραχανάς φτιάχνεται από προζύμι και λαχανικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει από αυτόν που θα βρείτε σε άλλες ελληνικές περιοχές.
Μπάμπω: Η συνταγή αυτή, γνωστή και με τις ονομασίες οματιές ή μπομπάρι, μαγειρευόταν κατά παράδοση τα Χριστούγεννα κι έχει ως βασικό της συστατικό χοιρινά εντόσθια.
Ουμάτς: Πρόκειται για έναν εύπεπτο και εύγευστο χυλό φτιαγμένο από γάλα και αυγό, μια συνταγή του παρελθόντος που συστήνεται στη σύγχρονη διατροφή ως εξαιρετικά υγιεινή και θρεπτική.
Ιφκάκια: Τα ζυμαρικά αυτά είναι ελαφριά και πεντανόστιμα, ειδικά συνδυασμένα με τυρί.
Ριτσέλι: Το παραδοσιακό γλυκό κουταλιού του Έβρου θα εκπλήξει τον ουρανίσκο σας. Περιέχει ζωμό από ξερά σύκα, μελιτζάνα και κολοκύθι.
Καβουρμάς: Αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος και τρώγεται σκέτος ή με αυγά. Αν επισκεφθείτε την πόλη του Σουφλίου θα δοκιμάσετε καβουρμά εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης.
Τζιγεροσαρμάς: Φτιάχνεται στη Θράκη το Πάσχα.
Διαλέξτε τον προορισμό σας από τον χάρτη, την αναζήτηση ή αλφαβητικά
Αγαθονήσι
Αγκίστρι
Αίγινα
Αλόννησος
Αμοργός
Ανάφη
Άνδρος
Αντίπαρος
Αστυπάλαια
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Ν. Αργολίδος
Ν. Αρκαδίας
Ν. Άρτας
Ν. Αττικής
Ν. Αχαΐας
Κάλυμνος
Κάρπαθος
Κάσος
Καστελόριζο
Κέα (Τζια)
Κέρκυρα
Κεφαλονιά
Κίμωλος
Κουφονήσια (Άνω & Κάτω)
Κύθηρα - Αντικύθηρα
Κύθνος
Κως
Ν. Καβάλας
Ν. Καρδίτσας
Ν. Καστοριάς
Ν. Κιλκίς
Ν. Κοζάνης
Ν. Κορινθίας
Ν. Σερρών
Σαμοθράκη
Σάμος
Σαντορίνη (Θήρα)
Σέριφος
Σίκινος
Σίφνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Σκύρος
Σπέτσες
Σύμη
Σύρος
Σχοινούσα
Φαράγγια, χιονισμένες βουνοπλαγιές, κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, πανηγύρια...επιλέξτε ενδιαφέροντα και δείτε που μπορείτε να τα απολαύσετε. Οι συνδυασμοί δεν τελειώνουν!