Η παράδοση του κρασιού ξεκίνησε το 1890 σε ένα σχετικά μικρό οινοποιείο στη Σίβα, ένα μικρό χωριό μόλις 17χλμ. από το Ηράκλειο. Τότε στεγαζόταν στην κατοικία της οικογένειας, όπου σπίτι και πατητήρι χτίστηκαν με πέτρα και άμμο. Σήμερα, έχει αναβαθμιστεί σε ένα μοντέρνο οινοποιείο, εξοπλισμένο με τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα της αγοράς.
Εβδομήντα ιδιόκτητα στρέμματα καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους. Το χώμα της γης αυτής εμπλουτισμένο με ασβέστιο και άργιλο εξασφαλίζει τον απαραίτητο πλούτο και τη μοναδική ποιότητα του κρητικού κρασιού. Καλλιεργούνται συγκεκριμένες ποικιλίες σταφυλιού που απαντώνται συχνά στην περιοχή, όπως Λιάτικο, Κοτσιφάλι, Θραψαθήρι και Μαλβαζία, καθώς και τις διασημότερες ποικιλίες από όλο τον κόσμο, όπως Syrah, Cabernet Sauvignon Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillion που μπλέκονται με τις τοπικές ποικιλίες μας και δημιουργούν νέες μοναδικές γεύσεις.
Τα τελευταία χρόνια η Σίλβα Δασκαλάκη έχει κερδίσει 15 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων 3 χρυσά μετάλλια στο διαθνές διαγωνισμό του Βερολίνου το 2014.
Στο οινοποιείο λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις, καθώς και ξεναγήσεις και δοκιμή κρασιού!
Διαλέξτε τον προορισμό σας από τον χάρτη, την αναζήτηση ή αλφαβητικά
Αγαθονήσι
Αγκίστρι
Αίγινα
Αλόννησος
Αμοργός
Ανάφη
Άνδρος
Αντίπαρος
Αστυπάλαια
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Ν. Αργολίδος
Ν. Αρκαδίας
Ν. Άρτας
Ν. Αττικής
Ν. Αχαΐας
Κάλυμνος
Κάρπαθος
Κάσος
Καστελόριζο
Κέα (Τζια)
Κέρκυρα
Κεφαλονιά
Κίμωλος
Κουφονήσια (Άνω & Κάτω)
Κύθηρα - Αντικύθηρα
Κύθνος
Κως
Ν. Καβάλας
Ν. Καρδίτσας
Ν. Καστοριάς
Ν. Κιλκίς
Ν. Κοζάνης
Ν. Κορινθίας
Ν. Σερρών
Σαμοθράκη
Σάμος
Σαντορίνη (Θήρα)
Σέριφος
Σίκινος
Σίφνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Σκύρος
Σπέτσες
Σύμη
Σύρος
Σχοινούσα
Φαράγγια, χιονισμένες βουνοπλαγιές, κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, πανηγύρια...επιλέξτε ενδιαφέροντα και δείτε που μπορείτε να τα απολαύσετε. Οι συνδυασμοί δεν τελειώνουν!