Πάσχα: Tη Μεγάλη Βδομάδα το νησί φιλοξενεί συγγενείς και φίλους των κατοίκων και έχει μια ελαφριά χειμωνιάτικη, μαγευτική ατμόσφαιρα, με μικρή κινητικότητα στα σοκάκια. Η περιφορά των Επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, η πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, τα κεριά, οι μυρουδιές, τα στολισμένα καράβια και η ζεστασιά του κόσμου δημιουργούν μοναδικό κλίμα. Την Κυριακή δεν θα δείτε κανέναν στους δρόμους μέχρι το βράδυ, αφού οι οικογένειες ψήνουν, διασκεδάζουν σε αυλές και σε ταβερνάκια.
Γιορτή ψαριού Νάουσας: Την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου γίνεται η γιορτή ψαριού στην Νάουσα, θαλασσινά, κρασί και χορός σε αφθονία.
15 Αυγούστου: Το Δεκαπενταύγουστο, στη γιορτή της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, όλη η Πάρος συγκεντρώνεται στην παραλία της Παροικιάς σε διάφορες τοποθεσίες, με καλύτερες αυτή του Αγίου Κωνσταντίνου και των βράχων, για να θαυμάσει τα δρώμενα. Εκείνο το βράδυ η χαρά ξεχειλίζει σε όλο τον κόσμο, που έχει φορέσει τα γιορτινά του και παρακολουθεί τους παραδοσιακούς χορούς, αναμένει τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα, σήμα κατατεθέν τις βραδιάς για να επιδοθεί στη συνέχεια σε γιορτινό φαγοπότι και χορό.
Κουρσάρικη Νύχτα λέγεται το έθιμο και αναβιώνει κάθε 23 Αυγούστου στην Νάουσα, νέοι με παραδοσιακές στολές και άλλοι μεταμφιεσμένοι σε πειρατές, τραγουδούν και χορεύουν αναπαριστώντας τις επιδρομές στο βενετσιάνικο λιμανάκι.
Αρχές Σεπτεμβρίου: Γιορτή της Τράτας στην Παροικιά.
Πανηγύρια
23 Απριλίου: Πανηγύρι Αγίου Γεωργίου στην Αλυκή.
Πανηγύρι Αναλήψεως: 40 ημέρες μετά το Πάσχα στον Άγιο Φωκά στην Παροικιά και στο Πίσω Λιβάδι.
8 Μαΐου: Πανηγύρι Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Δρυό.
Αρχές Ιουνιού: Του Αγίου Πνεύματος με εορτή της Αγίας Τριάδας στις Λεύκες.
23 Ιουνίου: Το έθιμο του Αϊ-Γιάννη του Κλήδωνα με κάψιμο των στεφανιών του Μάη, πέρασμα πάνω από τις φωτιές, με συνοδεία φαγητών και χορών σε Νάουσα, Αλυκή, Πρόδρομο.
30 Ιουνίου: Παραμονή των Αγίων Αναργύρων, στην Παροικιά, στο προαύλιο της μονής γίνεται γλέντι με θαλασσινούς μεζέδες, κρασί και νησιώτικη μουσική.
17 Ιουλίου: Αναβίωση της Τσαμπούνας στη Νάουσσα.
16 & 17 Ιουλίου: Της Αγίας Μαρίνας, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, πυροτεχνήματα και γλέντι την παραμονή το βράδυ στην Αντίπαρο.
24 Ιουλίου: Παραμονή της Αγίας Άννας στην Παροικιά.
6 Αυγούστου: Πανηγύρι του Σωτήρος σε Αλυκή και Μάρπησσα.
27 Αυγούστου: Εορτή Αγίου Φανουρίου στον Αμπελά.
28-29 Αυγούστου: Εορτή Αγίου Ιωάννη του Δέτη σε Νάουσσα και Λεύκες.
8 Σεπτεμβρίου: Εορτή Πέρα Παναγιάς στα Μάρμαρα και Παναγιάς Φανερωμένης στην Αντίπαρο.
14 Σεπτεμβρίου: Εορτή του Σταυρού στην Αλυκή.
3 Νοεμβρίου: Η γιορτή του Αϊ-Γιώργη του Μεθυστή, οι Παριανοί εγκαινιάζουν τα κρασιά τους σε ένα έθιμο που παραπέμπει στο Διόνυσο.
Διαλέξτε τον προορισμό σας από τον χάρτη, την αναζήτηση ή αλφαβητικά
Αγαθονήσι
Αγκίστρι
Αίγινα
Αλόννησος
Αμοργός
Ανάφη
Άνδρος
Αντίπαρος
Αστυπάλαια
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Ν. Αργολίδος
Ν. Αρκαδίας
Ν. Άρτας
Ν. Αττικής
Ν. Αχαΐας
Κάλυμνος
Κάρπαθος
Κάσος
Καστελόριζο
Κέα (Τζια)
Κέρκυρα
Κεφαλονιά
Κίμωλος
Κουφονήσια (Άνω & Κάτω)
Κύθηρα - Αντικύθηρα
Κύθνος
Κως
Ν. Καβάλας
Ν. Καρδίτσας
Ν. Καστοριάς
Ν. Κιλκίς
Ν. Κοζάνης
Ν. Κορινθίας
Ν. Σερρών
Σαμοθράκη
Σάμος
Σαντορίνη (Θήρα)
Σέριφος
Σίκινος
Σίφνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Σκύρος
Σπέτσες
Σύμη
Σύρος
Σχοινούσα
Φαράγγια, χιονισμένες βουνοπλαγιές, κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, πανηγύρια...επιλέξτε ενδιαφέροντα και δείτε που μπορείτε να τα απολαύσετε. Οι συνδυασμοί δεν τελειώνουν!