Βρίσκεται κοντά στο Λιθί και η χαρτογράφησή του έγινε το 2003 με τη συνεργασία του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου και του Κέντρου Χιακών Μελετών «Πελινναίο». Το μήκος των διαδρόμων του Σπηλαίου αγγίζει τα 370 μ. και οι φυσικοί χρωματισμοί του σε συνδυασμό με την ολοκληρωτική απουσία ανθρωπίνων παρεμβάσεων το καθιστούν παρθένο κόσμημα μεταξύ των σπηλαίων. Η δημιουργία του, σύμφωνα με τους ειδικούς, ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις: την ανώτερη Ιουρασική περίοδο (150 εκατομμύρια χρόνια πριν) και την Καινοζωική περίοδο (65 εκατομμύρια χρόνια πριν).
Είναι το τρίτο από τα σημαντικότερα ρήγματα στη Χίο, ωστόσο η σπουδαιότητά του και τα απαιτητικά και κάπου απροσπέλαστα περάσματα συνηγορούν στο να μην έχει αναδειχθεί ακόμα όσο θα έπρεπε. Το επισκέπτονται μόνο σπηλαιολόγοι, οι οποίοι και έχουν το προνόμιο να δουν από κοντά τον λιθωματικό του διάκοσμο.
Διαλέξτε τον προορισμό σας από τον χάρτη, την αναζήτηση ή αλφαβητικά
Αγαθονήσι
Αγκίστρι
Αίγινα
Αλόννησος
Αμοργός
Ανάφη
Άνδρος
Αντίπαρος
Αστυπάλαια
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Ν. Αργολίδος
Ν. Αρκαδίας
Ν. Άρτας
Ν. Αττικής
Ν. Αχαΐας
Κάλυμνος
Κάρπαθος
Κάσος
Καστελόριζο
Κέα (Τζια)
Κέρκυρα
Κεφαλονιά
Κίμωλος
Κουφονήσια (Άνω & Κάτω)
Κύθηρα - Αντικύθηρα
Κύθνος
Κως
Ν. Καβάλας
Ν. Καρδίτσας
Ν. Καστοριάς
Ν. Κιλκίς
Ν. Κοζάνης
Ν. Κορινθίας
Ν. Σερρών
Σαμοθράκη
Σάμος
Σαντορίνη (Θήρα)
Σέριφος
Σίκινος
Σίφνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Σκύρος
Σπέτσες
Σύμη
Σύρος
Σχοινούσα
Φαράγγια, χιονισμένες βουνοπλαγιές, κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, πανηγύρια...επιλέξτε ενδιαφέροντα και δείτε που μπορείτε να τα απολαύσετε. Οι συνδυασμοί δεν τελειώνουν!