Στο κτήριο Μετζιτέ Τζαμί, οθωμανικό τέμενος που χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 19ου αι. στεγάζεται το Βυζαντινό Μουσείο. Αν και οι εργασίες αναστήλωσης του κτηρίου καθυστέρησαν, το 2010 εντέλει άνοιξε ελπιδοφόρα τις πύλες του. Έτσι η Χίος απέκτησε έναν ακόμη μουσειακό χώρο που παρουσιάζει τα κρίσιμα ιστορικά χρόνια του νησιού.
Τα εκθέματα του μουσείου καλύπτουν το διάστημα από την παλαιοχριστιανική εποχή ως τα νεώτερα χρόνια. Λίθινα αντικείμενα Γενουατοκρατίας, τοιχογραφίες, κανόνια σιδερένια ή ορειχάλκινα του 17ου αι. (στον προαύλιο χώρο), γλυπτά και επιγραφές είναι λίγα μόνο από τα ευρήματα που φιλοξενούνται. Από τις τοιχογραφίες, εκείνη που απεικονίζει το θαύμα του Αγίου Νικολάου, έργο του καλλιτέχνη Μιχάλη Χοματζά (1734), αξίζει ιδιαίτερης μνείας. Υπερήφανους όμως κάνει τους αρμόδιους και η ‘Σφαγή της Χίου’ του Ευγένιου Ντελακρουά, πιστό αντίγραφο του πίνακα, που συμπεριλαμβάνεται στην ευρεία συλλογή.
Διαλέξτε τον προορισμό σας από τον χάρτη, την αναζήτηση ή αλφαβητικά
Αγαθονήσι
Αγκίστρι
Αίγινα
Αλόννησος
Αμοργός
Ανάφη
Άνδρος
Αντίπαρος
Αστυπάλαια
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Ν. Αργολίδος
Ν. Αρκαδίας
Ν. Άρτας
Ν. Αττικής
Ν. Αχαΐας
Κάλυμνος
Κάρπαθος
Κάσος
Καστελόριζο
Κέα (Τζια)
Κέρκυρα
Κεφαλονιά
Κίμωλος
Κουφονήσια (Άνω & Κάτω)
Κύθηρα - Αντικύθηρα
Κύθνος
Κως
Ν. Καβάλας
Ν. Καρδίτσας
Ν. Καστοριάς
Ν. Κιλκίς
Ν. Κοζάνης
Ν. Κορινθίας
Ν. Σερρών
Σαμοθράκη
Σάμος
Σαντορίνη (Θήρα)
Σέριφος
Σίκινος
Σίφνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Σκύρος
Σπέτσες
Σύμη
Σύρος
Σχοινούσα
Φαράγγια, χιονισμένες βουνοπλαγιές, κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, πανηγύρια...επιλέξτε ενδιαφέροντα και δείτε που μπορείτε να τα απολαύσετε. Οι συνδυασμοί δεν τελειώνουν!